НОВИНИ

Българската смесена щафета при младежите с 12-то място на световното в Казахстан

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:51, 04.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
българската смесена щафета младежите световното казахстан
Слушай новината

Българската смесена щафета при младежите до 21 години завърши на 12-та позиция по време на Световното първенство по биатлон за младежи и девойки, което стартира днес в Шчучинск, Казахстан.

Валентина Димитрова, Лора Христова, Васил Зашев и Благовест Стоянов завъртяха общо две наказателни обиколки и използваха 15 допълнителни патрона и в крайна сметка останаха на 5:34 минути от победителите от Германия.

Бундестима проведе едно отлично състезание, в което непрестанно се движеше в челото и закономерно немските биатлонисти се окичиха със златните медали.

Втори, на изоставане от 25.8 секунди се нареди квартетът на Франция, а бронзът грабна съставът на Норвегия, който след първите два поста изоставаше на повече от две минути от лидерите, но много силно представяне не мъжете изкачи "викингите" до челната тройка.

По-рано днес се проведе и смесената щафета при юношите до 18 години, в която българският тим в състав Вяра Чолакова, Ирина Георгиева, Цветан Данаджиев и Георги Джоргов бяха затворени с обиколка и не завършиха, но в крайна сметка бяха класирани 17-ти.

Шампиони в при юношите пък станаха норвежците, а до тях на почетната стълбичка се качиха още отборите на Германия и Украйна.

Утре Световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Шчучинск продължава с индивидуалните дисциплини на 10 км при девойки и 12.5 км при юношите. Надпреварите стартират съответно в 8.55 и 11.55 часа и ще може да ги проследите на живо в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Знакови сгради в САЩ грейнаха в цветовете на българския трибагреник (ВИДЕО)
Знакови сгради в САЩ грейнаха в цветовете на българския трибагреник (ВИДЕО)
Община Благоевград готви смяна на старите уреди за отопление
Община Благоевград готви смяна на старите уреди за отопление