НОВИНИ

Батков пред БНТ: БФС да прави Конгреса, стига са се мотали!

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:40, 21.03.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Български футбол
батков бнт бфс прави конгреса стига мотали

"Хората направиха парламентарни избори с 80 процента активност в Холандия. Да вземат да си правят Конгрес и да го решават въпроса. Това в момента наистина е ненормално", заяви бившият президент на Левски Тодор Батков пред БНТ по повод неколкократното отлагане на Конгреса за избор на нов президент на Българския футболен съюз.

Борислав Михайлов подаде оставка от поста още през есента на 2019 година, като вече година и половина длъжността му временно изпълнява вицепрезидентът Михаил Касабов, а Общото събрание за избор на ново ръководство на два пъти бе отлагано заради пандемията от коронавирус. Най-новата дата за Конгрес бе определена от Изпълкома наскоро - 25 юни.

"Приятели са ми и Мишо Касабов, и Боби, работили сме години с тях. Не е нормално. Вотът беше на Боби Михайлов, Боби го няма. Президентът посочва своя екип, включително вицепрезиденти, членове на Изпълкома. След като президентът си е върнал вота, ти не можеш така да кажеш: "Не, аз съм шефът". Направете Конгреса, стига сте се мотали", коментира Батков.

Тодор Батков разкри, че би подкрепил евентуална кандидатура на адвокат Иво Ивков или бившият национал Димитър Бербатов.

"Иво Ивков е добро предложение, той е футболно момче, син на Кирил Ивков, добър юрист, много е наясно с нормативната база във футбола, член на Апелативна комисия на УЕФА. Бербатов също, защо не? Би бил добро решение. Но нека малко да се сменят лицата, не може едни и същи", каза още бившият президент на Левски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарят на Севиля донесе точката за своя тим в 94-ата минута
Вратарят на Севиля донесе точката за своя тим в 94-ата минута
Балкан се върна към победния път в НБЛ след обрат над Берое
Балкан се върна към победния път в НБЛ след обрат над Берое