НОВИНИ

Благой Тодев за европейското сребро: Добър първи старт от толкова много време

благой тодев европейското сребро добър първи старт толкова време
Снимка: БФ Биатлон
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 15.02.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

"За съжаление, както миналата година, така и тази, допуснах грешка в последната стрелба. Миналата година просто и другите грешаха повече, тази година не успях да изкарам такъв късмет. Добро представяне, добро бягане на трасето. Днес добре се представих бегово. Втори съм на 10 секунди от първия. Мисля, че можех и повече. Добър първи старт от толкова много време“, това сподели специално пред БНР минути след като спечели Благой Тодев минути след като спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на европейското първенство за младежи в Латвия.

"Доволен съм, доволен съм от резултата. За жалост сезонът за мен, до този момент, като изключим днешния ден, го пиша нулев. Започнах сезонът с контузия, след няколко пъти се разболявах през декември. Беше ми необходимо време да влезна във форма. В Оберхоф не успях да стартирам в спринта, защото вдигнах температура. Бях на легло два дни, а после направо тръгнахме за Латвия. Тук се чувствам добре. Подготвен съм добре. Треньорът ми е направил така програмата, че да се справя с най-важните ми стартове – сега европейското и след две седмици световното в Казахстан. Сега вече всичко е наред. Поставил съм си най-високите цели. Гоня върха, но има доста добри спортисти. Това е биатлон, нищо не се знае. Има фактор стрелба, фактор ски бягане. Всичко е възможно", допълни световният вицешампион.

"Утре програма продължава със смесена щафета и единична смесена щафета. Най-вероятно ще взема участие в смесената. Надявам се на приличен резултат. Миналата година влязохме в топ 5, а тази година се надявам да вземем медали. Всички в отбора са здрави. Днес и те показаха добри резултати – добро стрелба и добро бягане. Надява се да покажем още прилични резултати", завърши талантът ни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоинспектори от Пловдив спасиха скален орел
Екоинспектори от Пловдив спасиха скален орел
Лора Христова седмa в индивидуалното на Европейското по биатлон за юноши и девойки
Лора Христова седмa в индивидуалното на Европейското по биатлон за юноши и девойки