НОВИНИ

БСП поиска "Спутник V", от ГЕРБ ги обвиниха в саботаж

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 26.02.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Слушай новината

Парламентът да задължи правителството да започне преговори с Русия за доставката на ваксината "Спутник". Това поискаха от БСП. Според левицата по този начин ще се избегне забавянето на имунизационната кампания заради недостига на ваксините от разрешените производители за Европейския съюз. От ГЕРБ обвиниха социалистите в системен саботаж на всички мерки на правителството за овладяване и справяне с пандемията.

Председателят на ПГ на БСП за България Корнелия Нинова заяви: "И премиер, и министри се оправдаха с чужди грешки. Скриха се зад гърба на Европа, накараха се на производителите на ваксините. В стар стил все някой друг е виновен. Настояваме Народното събрание да възложи на българското правителство, по същия начин както миналия път да започне двустранни разговори за доставката на ваксината "Спутник", както направиха Унгария, Израел и Словения.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви Даниела Дариткова: "Тя лобира за една ваксина и на този фон твърди, че категорично се противопоставят на подобно явление. Системния саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството както по отношение на мерките против разпространението на коронавируса, така сега и за вакисаниционния план, никакъв случай не ето полза нито на парламентаризма, нито на авторите на политическите партии. Защото когато имаме национални предизвикателства, ние трябва да се обединяваме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов в полет на модернизиран самолет СУ 25 (ВИДЕО)
Каракачанов в полет на модернизиран самолет СУ 25 (ВИДЕО)
Делото за смъртта на Милен Цветков: Какво разказаха свидетелите
Делото за смъртта на Милен Цветков: Какво разказаха свидетелите