НОВИНИ

Черна гора отваря границите си за туристи от Източна Европа

въоръжено нападение черна гора двама ранени
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:57, 24.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

След продължаващ спад в броя на новите коронавирусни инфекции, здравните власти в Черна гора решиха да облекчат противоепидемичните мерки и да допуснат туристи от Източна Европа да влизат в страната без ограничения.

Граждани на Русия, Беларус и Украйна ще могат да влязат в Черна гора от днес без отрицателен тест за COVID-19 или доказателство за ваксинация, като същите условия ще важат и за граждани от страни в региона.

Пътниците от други страни ще трябва да имат отрицателни PCR тестове или доказателство, че са получили и двете дози от коронавирусна ваксина поне седем дни преди да влязат в Черна гора.

След колапса на миналогодишния туристически сезон, правителството на Черна гора тази година очаква 600 милиона евро приходи от туризъм, което е 60% от приходите, спечелени през 2019 г., най-успешният туристически сезон досега.

Италия облекчава мерките - разрешава свободното движение между регионите

През изминалия месец и половина Черна гора успя, въвеждайки строги ограничения, придружени от доста бавна ваксинационна кампания, да намали броя на активните случаи от около 10 000 на сегашните 2753.

Въпреки облекчаването на епидемиологичните ограничения, носенето на маски за лице на открито и на закрито все още е задължително и е в сила вечерен комендантски час с продължителност от 23.00 до 5.00 ч. сутринта. Най-много четирима души имат право да седят на една маса в барове и ресторанти.

Досега около 7% от населението на страната е ваксинирано, а половината от ваксинираните са получили и двете дози.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
106 години от арменския геноцид
106 години от арменския геноцид
Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път
Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път