НОВИНИ

Черно море надви 10 от Берое за трета победа през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:53, 06.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
черно море надви берое трета победа сезона
Снимка: ПФК Черно море Варна
Слушай новината

Отборът на Черно море записа третата си победа от началото на сезона, след като надигра с 2:0 като гост тима на Берое в среща от петия кръг на българската Първа лига.

Двубоят в Стара Загора започна равностойно, като в първите 20 минути и двата състава пропуснаха по една изгодна възможност да открият резултата.

В 21-та минута обаче Лукас Мартинс предотврати сигурен гол за варненци, поваляйки Мади Кейта в наказателното поле и за главния арбитър Георги Иванов не остана друго освен да отсъди дузпа в полза на "моряците". След консултация с ВАР Иванов взе решение да покаже и директен червен картон на Мартинс, оставяйки домакините с 10 души.

С отговорността да стреля от бялата точка за Черно море пък се нагърби Евгений Сердюк, който не сбърка от 11-те метра за 1:0.

След този гол и благодарение на численото си превъзходство момчетата на Илиан Илиев контролираха срещата, но трябваше да чакат до 95-та минута, за да вкарат втори гол.

Стражът на Берое Иван Караджов се включи в нападение за своя тим в опит да помогне при един ъглов удар, но след като варненци изчистиха топката тя се оказа в младия Николай Златев, който напредна с нея и я прати в опразнената врата на заралии за 2:0, вкарвайки дебютния си гол в професионалния футбол.

По този начин отборът на Черно море събра 9 точки, с което се изкачи до третото място във временното подреждане, като пред варненци са единствено Лудогорец и ЦСКА. Берое от своя страна се намира на 10-та позиция с актив от 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ни валежи в неделния ден
Очакват ни валежи в неделния ден
След инцидента в Копривщица: Пред БНТ разказва пътник от авариралия автобус
След инцидента в Копривщица: Пред БНТ разказва пътник от авариралия автобус