НОВИНИ

Цветана Пиронкова остава в подножието на топ 100

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:07, 28.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
цветана пиронкова остава подножието топ 100
Слушай новината

Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова запазва 103-та позиция в подреждането на WTA, въпреки че не успя да влезе в основната схема на Уимбълдън.

За съжаление пловдивчанката се препъна на последното стъпало от квалификациите, отстъпвайки в три сета на хърватката Ана Конюх и така пропусна да се класира за втори турнир от Големия Шлем през годината.

Все пак за Пиронкова все съществува възможност да попадне в основната схема като "щастлива губеща", ако някоя от тенисистките е принудена да се откаже.

При днешното обновяване на подреждането на WTA Цвети е само на 40 точки от завръщането си в първата стотица, която в момента се затваря от Аляксандра Саснович от Беларус.

Втората ракета на България Виктория Томова пък се изкачва с една позиция и от днес заема 104-то място в подреждането. Софиянката също като Цвети не успя да намери място в основната схема на най-стария тенис турнир.

Другите ни две участнички, които не успяха да преодолеят пресявките в Лондон Изабелла Шиникова и Елица Костова започват седмицата съответно под №222 и №266.

В топ 500 се задържат още Гергана Топалова, №482, както и Джулия Терзийска, №491.

Лидерка продължава да бъди Ашли Бати пред Наоми Осакас и Симона Халеп, като последните две няма да участват тази година на Уимбълдън поради различни причини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще предложи на зрителите "Лято с БНТ"
Какво ще предложи на зрителите "Лято с БНТ"
Бум на ухапванията от кърлежи - как да се защитим
Бум на ухапванията от кърлежи - как да се защитим