НОВИНИ

Цветница е!

цветница
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 12.04.2020
5012
Чете се за: 00:34 мин.
Любопитно

Днес е Цветница или "Вход Господен в Йерусалим". Това е един от най-големите християнски празници, който е свързан с тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим, седмица преди Разпятието и Възкресението. За празника ще бъде проведена Света литургия.

Богослужението ще бъде вътре в храмовете. Българската православна църква, както и премиерът Бойко Борисов призоваха хората да си стоят вкъщи и да наблюдават литургията от домовете си.

БНТ ще предава на живо богослужението в катедралния храм "Св. Ал. Невски"! То започва в 9:30 сутринта и ще бъде оглавено от българския патриарх Неофит.

Тази година в условията на COVID-19 от Българската православна църква заявиха, че правят нещо, което досега едва ли се е случвало в историята на църквата. След като първоначално се обмисляше - върбовите клонки да се раздават извън църквите, за да няма струпване на хора, накрая се реши - тази година върби да не се раздават, за да не отнесе случайно вирусът в домовете. Няма да се раздават и цветя на миряните. За тези, които имат голяма нужда и отидат да се помолят в храма, БПЦ се ангажира да предприеме мерки за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск ще направи своето великденско обръщение при закрити врата
Папа Франциск ще направи своето великденско обръщение при закрити врата
21 нови случая на коронавирус в страната
21 нови случая на коронавирус в страната