НОВИНИ

Фаворитите в Шампионската лига потеглиха с успехи, Милан и Челси с издънки (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:34, 07.09.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
фаворитите шампионската лига потеглиха успехи милан челси издънки обзор
Слушай новината

Груповата фаза на Шампионската лига официално започна, а тази вечер се изиграха и първите осем двубоя от нея.

Фаворитите в турнира, сред които и действащият носител на трофея Реал Мадрид, както и още Манчестър Сити и ПСЖ не допуснаха грешки на старта, но в група Е бившите шампиони в турнира Челси и Милан стъпиха на криво още на старта.

Най-голямата изненада на вечерта несъмнено дойде в Загреб, където местният Динамо победи Челси с 1:0 в един от ранните двубои за вечерта с гол на Мислав Оршич. Малко по-късно в същата група пък шампионът на Италия Милан не успя да спечели като гост на РБ Залцбург. В Австрия домакините поведоха чрез Ноа Окафор в 28-ата минута, но пет преди края на първата част Алексис Салемакерс донесе точката на "росонерите".

Дербито на тази вечер пък несъмнено беше на "Парк Де Пренс" в Париж, където ПСЖ посрещна Ювентус. Два гола на Килиан Мбапе през първата част дадоха солиден аванс на домакините и въпреки че Уестън Маккени върна едно попадение след почивката френският тима все пак удържа аванса си, за да стартира с победа. В другата среща от тази група Н Бенфика надигра с 2:0 у дома състава на Макаби Хайфа.

В група F пък носителят на трофея Реал Мадрид стартира новата кампания в Шампионската лига с класическото 3:0 като гост на Селтик. Точни за "Белия балет" бяха Винисиус, Лука Модрич и Еден Азар, но Карло Анчелоти и неговият щаб трябваше да преглътнат контузията на Карим Бензема, който бе заменен още през първото полувреме. В другия двубой Шахтьор Донецк надигра категорично с 4:1 като гост РБ Лайпциг и допълнително засили слуховете за треньорска рокада при "биковете" след лошия старт на сезона.

В група G Манчестър Сити потегли уверено в турнира, записвайки най-изразителната победа за вечерта - 4:0 срещу Севиля като гост. Новата звезда на "гражданите" Ерлинг Холанд реализира два гола за успеха срещу андалусийци, а по един добавиха Фил Фодън и Рубен Диаш. Бившият тим на Холанд Борусия Дортмунд също започна с категоричен успех, побеждавайки с 3:0 у дома състава на Копенхаген.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните национали до 20 години започнаха с категорична победа на Балканиадата
Волейболните национали до 20 години започнаха с категорична победа на Балканиадата
Реал Мадрид започна защитата на трофея в Шампионската лига с класика в Глазгоу, Бензема се контузи
Реал Мадрид започна защитата на трофея в Шампионската лига с класика в Глазгоу, Бензема се контузи