Гърция отваря плажовете

от БНТ , Източник: БГНЕС
19:28, 07.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
гърция отваря плажовете
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Гърция ще отвори частните плажове в събота и музеите следващата седмица, казаха здравните власти днес. Решението идва в момента, когато силно зависимата от туризма държава се готви за рестартиране на пътуванията на 15 май.

Музеите трябва да отворят отново на 14 май - ден преди Гърция да стартира официално своя туристически сезон - и ще бъдат последвани от открити кина с ограничен капацитет на 21 май и театри на 28 май, съобщи АФП.

Правителството започна в началото на април да облекчава ограниченията, първоначално наложени през ноември, като отвори отново повечето магазини за търговия на дребно, с изключение на моловете. Последваха гимназиите, отворени седмица по-късно, и ресторантите и кафенетата на открито на 3 май.

Туроператорите обаче не очакват пристигането на много хора преди юли.

Миналия месец бяха премахнати карантинните ограничения за ваксинирани или тествани пътници от ЕС и малък брой други страни, включително Великобритания и САЩ.

Третата вълна от пандемията силно удари Гърция с по-голямата част от над 10 000 смъртни случая в страната, настъпили през последните няколко месеца. Страната е регистрирала над 350 000 случая на коронавирус при население от 10,8 милиона. Извършени са над 3,4 милиона ваксинации и над един милион души са получили втората си доза.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бабикян: Комисията по ревизия разполага с чувствителна финансова информация
Бабикян: Комисията по ревизия разполага с чувствителна финансова информация
Актуализация на бюджета към момента не се налага (Обобщение)
Актуализация на бюджета към момента не се налага (Обобщение)