НОВИНИ

Хърватия постигна убедителна победа над Египет във финала на FIFA Series в Кайро

хърватия постигна убедителна победа египет финала fifa series кайро
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:59, 27.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Полуфиналистът от последното световно първенство по футбол Хърватия показа класа и обърна Египет от 0:1 до 4:2 в среща от новия турнир FIFA Series. Домакините откриха с този турнир и новия си суперстадион "Египет Стейдиъм".

Защитникът Рами Рабия откри резултата още в 6-ата минута след подаване на Мохамед Хамди от лявото крило, но след това последваха четири гола в тяхната врата. Никола Влашич, Бруно Петкович, Андрей Крамарич и Ловро Майер вкараха.

Египтяните можеха да удвоят преднината си в 18-ата минута, когато нападателят на Нант (Франция) Мостафа Мохамед остана сам срещу вратаря Неделко Лабрович. Мохамед копна топката над вратаря, но за щастие на хърватите тя се отби в страничната греда и се върна в полето.

Този пропуск мотивира хърватите и в 21-ата минута Влашич изравни. Нападателят на Торино получи топката на ъгъла на наказателното поле от Лука Модрич и с удар по земята наказа вратаря Мохамед Габал. След този гол ситуацията се влоши още повече за домакините, тъй като Хърватия продължи да доминира, а Бруно Петкович от десетина метра прати топката над горната греда малко преди края на първата част.

През второто полувреме той се поправи, изпращайки истински снаряд в мрежата с глава след подаване от корнер. Крамарич пак с глава покачи на 3:1 в 77-ата минута, а Ловро Майер увеличи преднината с четвърти гол пет минути преди края на редовното време. Трети от шестте гола в мача с глава вкара Абдул Монеим за 2:4 в 4-ата минута на добавеното време.

След като спечели първата среща с дузпи срещу Тунис, сега с втората си победа печели и турнира. Това беше и турнирът с най-висок ранг от общо шестте в първото издание на FIFA Series, докато другите пет бяха в Азербайджан, два в Саудитска Арабия и в Шри Ланка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бронзовата медалистка от Рио Кимия Ализадех ще представя България на олимпийския турнир по таекуондо в Париж
Бронзовата медалистка от Рио Кимия Ализадех ще представя България на олимпийския турнир по таекуондо в Париж
35% по-високи заплати обеща Терзиев на медицинските сестри в училищата и детските градини
35% по-високи заплати обеща Терзиев на медицинските сестри в училищата и детските градини