НОВИНИ

Километрични опашки на Кулата заради зимната обстановка

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 15.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Циклонът с името Медея, който блокира Гърция през последните дни, е причина за километричните опашки по южната ни граница. И днес колоната от тежкотоварни камиони на граничен пункт "Кулата" не намаля.

12 километра беше опашката от тежкотоварни камиони днес на обяд, а в следобедните часове тя достигна 15 километра. Малко преди 15 ч. гръцките власти отвориха пункт "Промахон" и колоната започна бавно да се стопява.

Трафикът обаче остава изключително интензивен. Шофьорите през целия ден не знаеха колко ще им се наложи да останат на границата. Оплакаха се и от липсата на информация.

Фронтът Медея донесе сняг и силен вятър в Гърция

Гръцките власти днес излязоха с препоръка автобуси и камиони над 3 и половина тона да не пътуват в посока от България към Гърция следващите 24 часа, заради очаквано ново влошаване на времето.

На границата с Гърция отворен за тежкотоварни камиони над 3,5 тона е и ГКПП "Капитан Петко Войвода". През "Илинден" "Ексохи" в Гърция се допускат да влизат само товарни автомобили с един водач . На пункт "Маказа" в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки.

Възстановено е преминаването на тирове през ГКПП "Гюешево"

На границата с Република Северна Македония през ГКПП "Гюешево" днес движението също беше спряно за тежкотоварни камиони, заради лошото време в съседната държава.
Пропускането на превозни средства беше възстановено следобедните часове, като и към този час трафикът е интензивен на изход от България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия готви нов закон: Гугъл и Фейсбук да плащат за съдържание
Австралия готви нов закон: Гугъл и Фейсбук да плащат за съдържание
Бащата на загиналото момче: Исках да го спася, но не можех, защото ме хващаше ток
Бащата на загиналото момче: Исках да го спася, но не можех, защото ме хващаше ток