НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията

Александър Марков
от Александър Марков
09:35, 06.05.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията. Тя ще продължава да се модернизира, защото това е необходимо. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в днешния празничен ден.

Той поздрави всички мъже и жени в униформа, които са избрали благородната професия да защитават отечеството си, и им пожела здраве и увереност в изпълнението на задълженията им.

Каракачанов обясни, че по проектите за модернизация заради затваряне на границите има известно изоставане през тези два месеца. Проектът за бойните кораби има излъчена фирма, с която трябва да се започнат разговорите, но заради пандемията тези разговори не започват.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Със сключването на договора за закупуването на първите осем самолета F-16 Block 70 започна модернизацията в българската армия. Беше възстановено военновъздушното училище след 17-годишно прекъсване. Беше поправена една несправедливост и се възстанови Висшето Военновъздушно училище в Долна Митрополия. Това дава възможност на нашите, не само бойни пилоти, но и на младежите и девойките, които решат да се насочат към авиацията, да получат едно добро образование.

Той беше категоричен, че армията е институция, която по дефиниция е обучена да действа в извънредни положения.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: И на нея й предстои, ако се наложи, да изпълнява много по-тежки мисии, свързани с много повече опасност, отколкото една пандемия от коронавирус. Обучението на личния състав както във военните училища, така и в подразделенията на българската армия не беше прекратено дори за една минута.

Министърът каза, че за тези два месеца има само два случая на коронавирус сред военнослужещите и към момента здравословното състояние в армията е отлично.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрация по евакуиране на катапултирал пилот ще се проведе на авиобаза "Граф Игнатиево"
Демонстрация по евакуиране на катапултирал пилот ще се проведе на авиобаза "Граф Игнатиево"
Нежната страна на силата - капитан Жасмина Христова, която достави помощите от Китай у нас
Нежната страна на силата - капитан Жасмина Христова, която достави помощите от Китай у нас