Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Любомир Каримански: Коалиция "Заедно" иска да промени политическия модел на страната

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 14.02.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Политика
Слушай новината

Коалиция "Заедно" иска да промени политическия модел на страната, като изкара икономическите и социално-битовите проблеми на хората пред политическите идеологии. Това каза в "Още от деня" Любомир Каримански, който ще се яви като кандидат за депутат от новата коалиция "Заедно".

Затова е много важно да поставим точните проблеми, които хората очакват. И да започнем тяхното решаване поетапно в следващия парламент, допълни той.

"Европейският опит показа, че политическата идеология отстъпва място на икономическите мерки и анализи, които дават възможност да решават проблемите на обикновения човек. Точно затова не трябва да продължаваме това формално делене на ляво – дясно - център", каза още Каримански.

Той подчерта, че от коалиция "Заедно" са "за" да има ръст на минималната работна заплата, но този ръст трябва да бъде обвързан с икономическия ръст на страната.

Затова, по думите му, е необходимо парите на данъкоплатците да бъдат инвестирани в малкия и среден бизнес. Както и допълнителното финансиране, което идва от Европа в България.

"Ние чакаме пари от Европа, а не казваме как ще инвестираме националните пари от бюджета. От това, което можем да изкараме като БВП. И тогава да кажем: с останалата част от помощите, които имаме от Европа, как бихме развили икономиката си. И тук това е важно: с икономическото развитие да постигаме минималната работна заплата. Тя да расте съобразно него", подчерта Любомир Каримански, който беше депутат от "Има такъв народ".

И препоръча на финансовия министър да се направи бюджет, без вътре в него да са разписани политики. "Защото политиките трябва да бъдат разписани от тези, които ще носят отговорност за утрешното икономическо развитие на страната".

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на БНТ: Литър мляко се оскъпява над 3 пъти от фермата до крайния потребител
Проверка на БНТ: Литър мляко се оскъпява над 3 пъти от фермата до крайния потребител
Преди ИЗБОРИ 2023: Нови коалиции и нови формации на партийни отцепници
Преди ИЗБОРИ 2023: Нови коалиции и нови формации на партийни отцепници