НОВИНИ

Марица Пд приема вицешампиона на Румъния КСМ Търговище в мач от Шампионската лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:20, 11.01.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Шампионките от Марица (Пловдив) ще изиграят днес второто си домакинство този сезон в Шампионската лига
Снимка: сайт ВК Марица Пд
Слушай новината

Шампионките от Марица (Пловдив) ще изиграят днес второто си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки приемат вицешампиона на Румъния КСМ Търговище (Търговище) днес в зала Колодрума от 18.00 ч.

"Жълто-сините" са в група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), полския Група Азоти Хемик (Полице) и румънския КСМ Търговище (Търговище).

Румънският съперник на маричанки са водени от световната шампионка Ана Бьелица, както и българската националка Мира Тодорова, която е продукт на школата на Марица. В състава са още три чужденки – белгийката Илка Фан де Файфер, хърватката Николина Божичевич и сръбкинята Йована Миросавльевич.

КСМ Търговище за първи път ще играе официален мач в България.

В последния си мач в Шампионска лига маричанки загубиха с 0:3 гостуването си на турския Еджзаджъбашъ. КСМ Букурещ загуби у дома с 2:3 от полския Хемик Полице.

В класирането след първите два мача лидер е Еджзаджъбашъ с 6 точки, втори са Хемик Полице с 5 точки, КСМ Букурещ е с една точка, а Марица е без точка.

В класирането в българското първенството Марица е лидер без поражение и загубен гейм и с общо 21 точки, а КСМ Търговище е четвърти в Румъния с 22 точки.

"Жълто-сините" участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а румънките станаха вицешампионки през изминалия сезон във волейболния елит на Румъния.

Марица Пд играе за първи път в групите на Шампионската лига срещу румънски тим.

Двубоят ще бъде под номер 55 за Марица в европейските клубни турнири.

„Нивото на нашия съперник е доста високо и те са в топ 3 на Румъния в момента. Притежават опитни и млади състезателки. Надявам се да се опитаме да направим мача по-интригуващ и интересен за публиката. Удоволствие е да играем с такива състезателки като Ана Бьелица. Това е много за нашите млади състезатели, за които е важно да играят срещу такива волейболистки. Искаме да развиваме нашите състезателки и те да успеят да се докажат срещу такива отбори и да си спечелят трансфер при тях. Важното е да израстваме всички състезателките, аз като треньор и целия ни треньорски щаб. Ако ние си вършим правилно работата хората, които стоят зад нас ще останат още по-щастливи", коментира Борислав Крачанов – старши треньор на Марица.

„За нас публиката е седмият играч. Много е приятно да играеш пред пълна залата и се радваме, че в предния мач срещу Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) успя да се напълни и да ни подкрепят. Призовавам ги за подкрепа и в сряда, защото те ни дават криле", споделя Лора Славчева от състава на Марица.

„Ние сме най-младият отбор в турнира, но винаги излизаме мотивирани да покажем нашите качества и да покажем, че можем да се борим с най-добрите", коментира и Добрина Христоскова преди мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След Australian open Григор Димитров ще участва на турнира в Монпелие
След Australian open Григор Димитров ще участва на турнира в Монпелие
Съперникът на Марица Пд в Шампионската лига КСМ Търговище пристигна у нас със световна шампионка в състава си
Съперникът на Марица Пд в Шампионската лига КСМ Търговище пристигна у нас със световна шампионка в състава си