НОВИНИ

Мъжът, задържан на ГКПП "Кулата", за трафик на 110 кг марихуана, остава в ареста

мъжът задържан гкпп кулата трафик 110 марихуана остава ареста
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Антония Сукалинска
17:41, 02.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Мъжът, превозвал близо 110 килограма марихуана, задържана на граничен пункт "Кулата", остава в ареста. Окръжният съд в Благоевград му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

47-годишният Станко Станков е дългогодишен международен шофьор без предишни провинения. Пред съда той обясни, че е невинен и не е знаел, че са натоварили трева в камиона. Това бил първият му курс за новата фирма, в която започнал работа. Станков заяви, че има постоянен адрес в Стара Загора, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Заради недоброто му здравословно състояние - висока кръвна захар и високо кръвно, поиска да бъде пуснат под домашен арест, но съдия Диана Узунова прецени, че засега 47-годишният мъж ще остане в ареста.

Камионът беше спрян за проверка на ГКПП Кулата на 30 март около 8:15 часа сутринта. Митническите инспектори избрали за проверка по метода анализ на риска товарен автомобил, пристигащ от Испания и натоварен с групажна стока. При сканирането с рентген е набелязана подозрителна зона. При последвалата физическа проверка в товарния отсек са открити 14 кашона, съдържащи пакети с марихуана. Стойността им възлиза на 1 728 000 лева.

За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите заговориха за управлението след изборите
Депутатите заговориха за управлението след изборите
Доминик Тийм се надява да се върне в елита на мъжкия тенис
Доминик Тийм се надява да се върне в елита на мъжкия тенис