Медици от Гоце Делчев не получили полагащите им се 1 000 лeвa за работата им на първа линия

от БНТ
22:10, 26.02.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Медици и шофьори от Спешния център в Гоце Делчев сигнализираха, че не са получили полагащите им се допълнителни 1000 лв. за месец януари за работата им на първа линия в борбата с COVID-19. По случая бе разпоредена незабавна проверка от Министерството на здравеопазването.

10-има шофьори на линейки, лекар, медицинска сестра и двама санитари работещи в спешния център, сигнализираха, че не са получили допълнителните 1000 лева, въпреки че почти всеки ден са се срещали с вируса.

"Постоянно има болни от COVID-19, тука имаше пик и в момента е така", разказва Дарина Джарова медицинска сестра.

"Случват се недоразумения, нещо което не се е случвало, винаги сме си получавали парите, но този месец, случи се", каза Божидар Николов-шофьор на линейка.

Още преди обяд здравният министър разпореди проверка по случая, а директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Благоевград пристигна на място в Гоце Делчев. Той призна, че при изплащането на допълнителните възнаграждения има пропуски.

"Най-големият проблем е с шофьорите при тях нещата, наистина са по-спорни. По-трудно се доказва, че тяхното пряко участие е налице. Докато при случая с лекаря и медицинската сестра грешката е наша", каза д-р Красимир Михайлов, директор на ЦСМП-Благоевград.

Всички медици и шофьори от спешния център в Гоце Делчев получиха уверение, че веднага след като проверката приключи, ще получат и обещаните пари.

"Тази грешка да бъде отстранена и ще получат това възнаграждение от 1000 лв", увери д-р Красимир Михайлов.

Парите ще бъдат по сметките им още следващия месец.

Текст: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Саудитският принц Салман одобрил убийството на Хашоги, заключи САЩ
Саудитският принц Салман одобрил убийството на Хашоги, заключи САЩ
Д-р Гергана Николова: Масовата имунизация ще сложи край на масовата изолация
Д-р Гергана Николова: Масовата имунизация ще сложи край на масовата изолация