НОВИНИ

Намериха живи четирима френски туристи, изчезнали в Гватемала

намериха живи четирима френски туристи изчезнали гватемала
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:12, 12.08.2023
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Четирима френски туристи, обявени за издирване в Гватемала, бяха намерени живи, предаде Франс прес, като се позова на спасителните екипи.

"Хората бяха открити, малко дехидратирани, и бяха стабилизирани", каза ръководителят на местния доброволчески пожарникарски отряд Густаво Ара.

Гватемалските власти съобщиха по-рано вчера за изчезването на французите. Туристите били "видени за последен път" в сряда в националния парк "Тикал" в северната част на страната близо до границите с Мексико и Белиз. В отдалечения район са активни престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик, отбелязва АФП.

Четиримата туристи са от едно семейство - две жени, съответно на 40 и 68 години, 41-годишен мъж и шестгодишно момче. Французите били открити на около пет километра от основния археологически комплекс в "Тикал". Те са получили медицинска помощ, след което ще бъдат транспортирани със самолет в столицата Гватемала.

Националният парк "Тикал", намиращ се на повече от 500 километра на север, е основният археологически обект, свързан с маите, в централноамериканската държава. Прочут със своите внушителни пирамиди и храмове, той е включен през 1979 г. в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лионел Меси с осми гол за Интер Маями, тимът му е на полуфинал в турнира за Купата на Лигите в САЩ
Лионел Меси с осми гол за Интер Маями, тимът му е на полуфинал в турнира за Купата на Лигите в САЩ
Испания надигра тима на Словения в баскетболна контрола
Испания надигра тима на Словения в баскетболна контрола