НОВИНИ

Новият ирански президент си сложи ваксина родно производство

новият ирански президент сложи ваксина родно производство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:30, 08.08.2021
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Новият президент на Иран Ебрахим Раиси получи първата доза иранска ваксина срещу коронавирус COV Iran Barakat в неделя. Това съобщи IRIB TV.

Отбелязва се, че Раиси е бил ваксиниран в едно от лечебните заведения в Техеран. Иранската телевизия публикува кадри от ваксинацията на президента.

Ваксинацията на иранското население с помощта на собственото му лекарство COV Iran Barakat започна на 12 юни в тестов режим в град Машхад, разположен в източната част на страната.

На 14 юни лекарството получи разрешение от Министерството на здравеопазването за спешна употреба в цялата страна. На 23 юли духовният водач и лидер на Иран Али Хаменей получи втората доза от иранската коронавирусна ваксина.

Към 8 август в Иран са ваксинирани 15 661 958 души, от които 12 589 587 са получили една доза ваксина срещу коронавирус, а 3 072 371 по две дози.

В допълнение към иранската ваксина, страната използва руската разработка "Спутник V", както и препарати от китайската компания "Синофарм", индийската "Бхарат байотек" и британско-шведската "Астра Зенека".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям горски пожар застрашава столицата на Черна гора
Голям горски пожар застрашава столицата на Черна гора
Над 100 000 нови случая на COVID-19 дневно в САЩ
Над 100 000 нови случая на COVID-19 дневно в САЩ