НОВИНИ

Образувано е ново дело за тероризъм срещу Алексей Навални

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 26.04.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Образувано ново дело за тероризъм срещу руския опозиционен лидер Алексей Навални. Ако бъде признат за виновен, ще получи още 30 години затвор. Това съобщи самият Навални, който се яви днес пред съд в Москва.

46-годишният Навални присъства на заседанието чрез видеовръзка, облечен в черно затворническо яке и изглеждаше изтощен. Московският съд днес разглежда молба на следователите за ограничаване на срока, в който Навални може да се запознае с материалите по делото за екстремизъм. Той вече излежава присъда в наказателна колония със строг режим по обвинения в измама при набиране на средства за предизборна кампания и за обида на съдия.

Днес Навални беше видян за първи път, откакто по-рано този месец негови привърженици съобщиха, че страда от стомашни болки и може това да е признак за бавно и постепенно отравяне. Навални се усмихваше в съда и се шегуваше с репортери, преди да бъде изключен звукът от видеовръзката.

"Искам само да кажа, че малко съм самотен в изолатора. И е поразително да видя толкова много хора. Единствените хора, с които съм в контакт са тези, които ми носят храна и, разбира се, мой любимец е надзирателят, който стои до мен сега и ме снима", заяви Алексей Навални.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик Пловдив приземи ЦСКА преди плейофите в НБЛ
Академик Пловдив приземи ЦСКА преди плейофите в НБЛ
Нефтохимик отново победи Хебър и е на победа от титлата във волейболното първенство при мъжете
Нефтохимик отново победи Хебър и е на победа от титлата във волейболното първенство при мъжете