НОВИНИ

Полицейски час остава в сила в Албания

заради вечерния час албания предоставят служебна бележка гласувалите българи
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:15, 25.08.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Експертната комисия за борба с пандемията в Албания реши антиковид мерките в страната да продължат, включително полицейският час, и призова гражданите за тяхното спазване и спешна ваксинация.

На пресконференцията председателят на комисията и заместник-министър на здравеопазването Мира Ракацоли заяви, че действащите в момента мерки ще останат в сила, като апелира към гражданите да ги спазват.

Броят на заразените е значително увеличен, а причината е щамът делта. Броят на неваксинираните граждани е 32 пъти по-голям от този на ваксинираните. Хоспитализираните с тежки форми на COVID-19 са предимно неваксинирани. Ситуацията може да бъде контролирана, като останат в сила нивото на мерките, както и по-масово ваксиниране, подчерта Ракацоли.

Полицейският час ще продължи да действа от 24.00 до 6.00 часа, музика в хранителните обекти ще може да има до 23.00 часа. Остава задължението за носене на маски на закрито и където има събиране на голям брой хора, например на летищата. Продължава да е разрешено събирането на до 50 души на открито, спортните дейности, театралните представления и културните мероприятия, като може да бъдат запълнени до 30% от капацитета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соня Йончева стана почетен гражданин на Пловдив
Соня Йончева стана почетен гражданин на Пловдив
Започва пълна ваксинация на военнослужещите в САЩ
Започва пълна ваксинация на военнослужещите в САЩ