НОВИНИ

Радослав Великов пред БНТ: Очаквам следващото европейско първенство да бъде дори по-успешно

радослав великов бнт очаквам следващото европейско първенство успешно
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 19.04.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български борец и настоящ треньор Радослав Великов застана пред камерата на БНТ, за да коментира успешния старт на родните състезатели на европейското първенство в Загреб.

Във втория ден от надпреварата Микяй Наим и Рамазан Рамазанов се окичиха със сребърни медали в свободния стил, докато Георги Вангелов спечели бронз, а пък самият Великов разкри, че е останал много доволен от тяхното представяне.

"Аз лично съм много доволен от представянето на Георги Вангелов, Микяй и Рамазан. Показаха добра борба, добра подготовка. Да, не спечелиха европейската титла, но все пак това е част от подготовката за Олимпийските игри", сподели специално за БНТ Великов, който в своята кариера спечели общо четири медала от европейски първенства - два сребърни и два бронзови.

Олимпийският ни медалист от Пекин 2008 в свободния стил говори и по-конкретно за представянето на Георги Вангелов, както и за помощта, която той е оказал на него и на Микяй Наим в хода на тренировките преди европейското.

"Аз също мисля, че Георги Вангелов е готов за титлата, но за съжаление не успя да покаже какво може с турчина (в полуфиналите). Получи се една затворена борба и той искаше да направи всички в последните секунди, а според мен той трябваше да покаже какво може през останалото време. Той може много. Смятам, че ще продължи да надгражда и ще видим най-доброто от него на световното първенство, а след това и на Олимпиадата", заяви Великов.

"Той идва да тренира при нас в нашия клуб. Двамата с Микяй се подготвяха при нас преди европейското първенство и гледахме да им помагаме с каквото можем. Аз винаги съм бил амбициозен, така че който иска да тренира с мен, нека да заповяда. Опитвам се да предам на момчетата това, което аз съм научил от Симеон Щерев", допълни още световният ни шампион от Гуанджоу през 2006-а година.

Накрая бившият борец отговори на въпроса и кога България ще сложи край на сушата си от 18 години без европейска титла по борба при мъжете в свободния стил.

"Надявам се на следващото европейско вече да прекъснем сушата без златен медал (в свободната борба), но конкуренцията е много голяма. Състезателите от руските републики са натурализирани в цяла Европа и това прави конкуренцията още по-жестока. Трябва да си много подготвен психически и физически, за да спечелиш каквато и да е титла. Мисля обаче, че момчетата са на прав път и следващото европейско ще бъде дори по-успешно", завърши Радослав Великов.

Целия разговор вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад в преките чуждестранни инвестиции отчитат от БНБ
Спад в преките чуждестранни инвестиции отчитат от БНБ
МС предлага създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление
МС предлага създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление