НОВИНИ

САЩ изпревари Италия и Китай по случаи на COVID-19

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:22, 27.03.2020 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
САЩ

Съединените щати вече са страната с най-много случаи на коронавирус в света. По данни на университета "Джонс Хопкинс" заразените с COVID-19 са близо 86 хиляди. Смъртните случаи в Съединените щати обаче са значително по-малко в сравнение с Италия и Китай.

85 991 заразени с COVID-19 в САЩ. Починалите са около 1300 души, повечето от които в Ню Йорк. На брифинг в Белия дом Доналд Тръмп обяви, че неговата администрация ще представи нови указания, свързани с коронавируса. Чрез тях ще бъде определяно нивото на риск на отделните щати.

Американският президент отново настоя, че хората трябва да се върнат на работа, въпреки че в 21 щата е в сила разпореждане да се стои вкъщи.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Ще видим какво ще се случи. Ще имаме повече информация в началото на следващата седмица и ще ви я съобщим. Но това са Съединените американски щати. Не можем да стоим и да чакаме. Някои погрешно разбраха думите ми. Трябва да пазим дистанция, да мием ръцете си и да не се здрависваме, но трябва да се върнем на работа. Страната ни трябва да се върне. Тя е основана на това. И мисля, че ще се случи много бързо.

Доналд Тръмп не крие резервите си спрямо данните за коронавирус в Китай. Но въпреки това обсъди в детайли пандемията с китайския си колега Си Дзинпин. Двете страни работят в тясно сътрудничество по въпроса, написа в Туитър президентът на Съединените щати. И похвали китайците за напредъка им в разгадаването на новия коронавирус.

Също в социалната мрежа френският държавен глава Еманюел Макрон съобщи, че е разговарял с Доналд Тръмп.

Еманюел Макрон - президент на Франция: Много добра дискусия с Доналд Тръмп. Пред кризата с COVID-19 заедно с други страни, подготвяме нова важна инициатива срещу пандемията от коронавирус.

Маркон не дава повече подробности, но в съобщение на Белия дом се посочва, че двамата лидери са на едно мнение, че са необходими общи усилия на Г-7, Г-20 и петте постоянни членки на ООН, които да подпомогнат СЗО, МВФ и Световната банка - за да може бързо да се елиминира пандемията, а отражението върху икономиката да е минимално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалява опашката от камиони на "Капитан Андреево"
Намалява опашката от камиони на "Капитан Андреево"
Европейският парламент одобри мерките в борбата срещу коронавируса
Европейският парламент одобри мерките в борбата срещу коронавируса