НОВИНИ

Себастиан Ахо реализира шести хеттрик в НХЛ за успеха на Каролина в НХЛ

себастиан ахо реализира шести хеттрик нхл успеха каролина нхл
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:15, 22.01.2023
Чете се за: 06:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Финландецът Себастиан Ахо вкара три гола за успеха на Каролина с 5:2 над Айлендърс в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), като това се превърна в негов шести хеттрик.

Джордан Стаал и Йеспер Фаст вкараха другите два гола за лидера в Столичната дивизия, които днес отпразнуваха четвърта победа в последните си пет мача. Датският им вратар Фредерик Андерсен пък спаси 25 изстрела.

За домакините от Ню Йорк Айлендърс точни бяха Симон Холмстрьом и Брок Нелсън. Именно техните два гола държаха равенството в резултата 2:2 до 3:20 минути преди края на втората третина, когато Ахо изведе гостите напред след пас на сънародника си Теуво Теравайнен и преодоля вратаря Иля Сорокин. В 7:09 минута на третата част той пак се разписа, този път след самостоятелен пробив за 4:2. А 22 секунди преди края на срещата на празна врата оформи втория си мач през сезона с три гола.

Филаделфия Флайърс се справи с 2:1 с Детройт като гост в среща на два отбора, които са във втората половина на класирането в Източната конференция. Скот Лоутън и Ноа Коутс с головете си в третия период от срещата гарантираха успеха на Филаделфия, която е на 12-о място в общото класиране на Конференция с 47 точки. Детройт е една стъпка по-надолу с 46, а за тях се разписа Лукас Реймънд.

Шампионите от Колорадо се наложиха с 2:1 като гости над Сиатъл Кракен с изпълнение на дузпи.

Нейтън Маккинън вкара единствен при изпълнението на наказателни удари, за да осигури на своите петата поредна победа. Колорадо е на 4-о място в Централната дивизия с 53 точки, на 1 от Минесота. Алекс Нюхуук се разписа в редовното време за тях, а на вратата Павел Францоуз спаси 26 удара. Райън Донато му вкара единствен в 9:26 минута на днешната среща. При наказателните удари Донато, Джордан Еберле и Даниел Спронг пропуснаха да вкарат. Евън Родригес пропусна първия изстрел при дузпите за Колорадо.

В едно от канадските дербита Монреал пречупи Торонто с 3:2 след продължение на свой терен, макар да остава на последното 8-о място в Атлантическата дивизия с 43 точки.

Рем Питлик донесе успеха на домакините 2:14 минути след началото на продължението, получавайки шайбата около синята линия. Другите два гола бяха дело на Джош Андерсън и Рафаел Харви-Пиняр, докато за Торонто – 2-и в същата дивизия с 64 точки, се разписаха Майк Джордано и Кале Ярнкрок.

Далас продължава да държи лидерската позиция в Централната дивизия с 63 точки, след като отнесе с 4:0 Аризона Койотис. Радек Факса вкара във втори пореден мач, което не му се беше случвало от две години, откривайки сметката още във 2:36 минута след подаване на Денис Гуриянов. Джейми Бен добави още едно попадение при числено превъзходство 2:20 минути по-късно. Отново Факса беше точен за 3:0 в 13:17 минута на първия период. В средата на втората третина пък се разписа и новобранецът Уиът Джонсън, за да увеличи сметката си на 12 попадения. Вратарят им Джейк Йотингер спаси 33 изстрела и регистрира четвърти мач без гол във вратата си (шътаут).

Преследвачите им в дивизията Уинипег Джетс постигнаха категорична победа с 5:1 над Отава като гости и събират 61 точки. Марк Шийфеле вкара два пъти, а вратарят им Конър Хелебок спаси 25 изстрела. Останалите три гола са на сметките на Николай Елерс, капитанът Блейк Уилър и Коул Перфети.

Лас Вегас също зарадва привържениците си с категорична победа – 6:2 над Вашингтон. Два пъти вкара Пол Котър, Никълъс Роа добави гол+две асистенции, а останалите три шайби вкараха Алекс Мартинес, Майкъл Амадио и Байрън Фрьозе. Легендата Ти Джей Оши и Маркус Йохансон върнаха два гола за Вашингтон, които са на 4-о място в Столичната дивизия с 56 точки.

Вратарят-дебютант в този сезон Джаксън Щаубер спаси 28 изстрела на вратата на отбора на Чикаго, които спечелиха като гости на Сейнт Луис с 5:3, но тимът остава на последното 8-о място в Централната дивизия с 32 точки. Джейсън Дикинсън вкара гол и подаде за още два.

Нешвил пък спечели със същия резултат 5:3 на свой терен над Лос Анджелис, но не мръдна от 5-ото си място в Централната дивизия. Мат Дюшен вкара втория си гол в мача 6:26 преди края, за да изведе своите за 4:3. Микаел Гранлунд и Райън Йохансен пък добавиха гол+пас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева: Казусите с базите на ЦСКА и Левски са все по-близо до разрешаване
Весела Лечева: Казусите с базите на ЦСКА и Левски са все по-близо до разрешаване
Стрелба по време на празненствата за Лунната нова година в Калифорния, има пострадали
Стрелба по време на празненствата за Лунната нова година в Калифорния, има пострадали