НОВИНИ

Очаква се Столичният общински съвет да отпусне над 18 млн. лв. за градския транспорт в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:23, 03.10.2024 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

18 милиона и 300 хиляди лева вероятно ще отпусне Столичинят общински съвет като заем за дружествата "Автотранспорт" и "Електротранспорт", след като миналата седмица сметките на градския транспорт бяха запорирани. Допълнителни 3 милиона отиват за бонуси за служитеите на градския транспорт.

Решението беше взето от три комисии в съвета и около обяд влезе за гласуване на извънредното заседание на местния парламент.

Искри прехвърчаха между общинските съветници относно сумата, която трябва да бъде отпусната. Предложението на кмета Васил Терзиев и ПП-ДБ-СС беше дза 6 милиона, но от останалите формации поискаха повече:

"Сега сме в ситуацията да решаваме неща на парче, защото докладът на кмета е за 6 милиона. За нас тези средства са крайно недостатъчни", каза Иван Таков - общински съветник от БСП.

"От групата на ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов. Вместо заместник-кметът Павлов да обикаля с мокри кърпички и да чисти транспортните средства в София и да се прави на много изненадан, че били мръсни, по-добре да седне и да си свърши работата", посочи Антон Хекимян - общински съветник от ГЕРБ.

"Хора, които преди 5 минути бяха в кабинета на Илиян Павлов и питаха: дайте решение, какво правим с дружествата, сега излизат тука, за да искат оставката му. Толкова ли ен можете да се овладеете за месец или два, това ли е конструктивността, която щяхте да демонстрирате, колеги от ГЕРБ", отговори Борис Бонев - общински съветник от ПП-ДБ-СС.

Докато проблемът с парите за градския транспорт се решаваше, дойде новината за запорите на сметките на "Топлофикация София".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 03.10.2024 г., 12:25 ч.
Спортни новини 03.10.2024 г., 12:25 ч.
В затвора - цигари в замяна на глас за изборите
В затвора - цигари в замяна на глас за изборите