НОВИНИ

Треньорът на Берое: Очаквам изключително труден двубой с ЦСКА

треньорът берое очаквам изключително труден двубой цска
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 10.02.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Берое Николай Киров очаква труден мач срещу лидера в Първа лига ЦСКА при подновяването на първенството.

Беройци приемат "червените" в неделя от 14.15 часа на стадиона под Аязмото.

"Очаквам изключително труден двубой, срещаме лидера в Първа лига. Надявам се да има подобрение в играта ни в сравнение с есента. Работихме през подготовката за подобряване на синхрона между отделните линии. За сработеност е необходимо време и може би това ще бъде проблем в първите кръгове", каза Киров на пресконференцията преди мача.

Треньорът ще може да разчита на преотстъпения от ЦСКА нападател Калоян Кръстев. Между двата клуба има договорка той да не играе за Берое в мача срещу "червените", но предвид липсата на достатъчно играчи, Кръстев ще попадне в групата на старозагорци за мача в неделя.

"Предупредили сме ЦСКА, че Кръстев ще бъде в групата, но дали ще играе, ще прецени треньорът", каза изпълнителният директор на Берое Стелиян Попчев.

Капитанът на Берое Симеон Мечев вярва, че старозагорци ще покажат добро лице срещу ЦСКА.

"Има настроение в съблекалнята, колективът е добър и се надявам да го покажем на терена, там ще се види за какво става въпрос. Няма какво да говорим за мотивация срещу ЦСКА, дано покажем едно добро лице", каза Мечев.

Интересът към мача е голям, като от Берое призоваха феновете да закупят билети предварително, за да се избегне струпване пред касите преди мача.

"Очаквам по-приятно лице от Берое през пролетта. Надявам се да има надграждане. Призовавам феновете да си купят предварително билети за мача. Има доста продадени билети и дано направим празник за футбола в Стара Загора", заяви Попчев.

Той разкри, че няма промяна във финансовото състояние на клуба и призова футболните хора в държавата да седна на кръгла маса, за да направят промени във футбола.

"Няма промяна във финансовото състояние на клуба. Няма подобрение, няма и влошение. Доста е трудно намирането на класни футболисти, защото те отказват да дойдат в България. Предприехме политика по обновяване на състава. Берое може да послужи като трамплин към по-високо ниво. Спортът в България затъва, трябва да се направи една кръгла маса, да седнат футболните хора и държавата и да се направят промени", каза още Попчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнали за бомби са подадени в четири столични училища тази сутрин
Сигнали за бомби са подадени в четири столични училища тази сутрин
Леброн Джеймс със специална церемония в залата на Лос Анжелис Лейкърс
Леброн Джеймс със специална церемония в залата на Лос Анжелис Лейкърс