НОВИНИ

Ураган помете 60 моста и над 2000 къщи в Северна Корея

ураган помете моста 2000 къщи северна корея
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:21, 09.09.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Ураган, който се стовари върху Северна Корея, разруши близо 60 моста и разруши или наводни над 2000 къщи, съобщи Пхенян.

Лидерът на страната Ким Чен Ун заяви, че щетите са нарушили централното планиране през останалата част от годината.

Ураганът Майсак донесе силни дъждове на източното крайбрежие на страната миналата седмица, докато Северна Корея още се опитваше да се справи с по-ранни наводнения и щети, а тази седмица "на гости” й дойде и ураганът Хайшен, предаде АФП.

Maйсак е "унищожил или наводнил" над 2000 къщи и десетки обществени сгради в засегнатите региони, съобщи агенция KЦТА, докато 60 километра пътища и 59 моста се срутиха. Също така тежки щети има и по железопътната мрежа.

Природните бедствия оказват тежко въздействие в Северна Корея поради калпавата й инфраструктура. Също така страната е уязвима от наводнения, тъй като много планини и хълмове отдавна са обезлесени.

Щетите принудиха властите да "променят посоката на нашата борба след цялостно обмисляне на задачите до края на годината, които бяха в ход", каза Ким пред висш комитет на управляващата Корея на работническата партия. Агенция КЦТА не даде повече детайли от изказването на лидера.

Ким е наредил на около 12 000 членове на партията, базирани в Пхенян, да помагат в усилията за възстановяване в засегнатите селски райони.

Ким подчерта значението на завършването на усилията за възстановяване преди честването следващия месец на 75-годишнината от създаването на Работническата партия на 10 октомври.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Бонев към Пиронкова: Ти показа в тези трудни времена, че духът на България и Пловдив е жив!
Христо Бонев към Пиронкова: Ти показа в тези трудни времена, че духът на България и Пловдив е жив!
Тодор Скримов с 19 точки (7 аса) донесе първа победа на Енисей за новия сезон
Тодор Скримов с 19 точки (7 аса) донесе първа победа на Енисей за новия сезон