НОВИНИ

Вицесветовните шампиони от Хърватия потеглиха с фалстарт по пътя към Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:48, 25.03.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
вицесветовните шампиони хърватия потеглиха фалстарт пътя катар

"Шахматистите" допуснаха поражение с 0:1 при визитата си на Словения в първа среща от квалификационна група "H" за Мондиала в Катар през 2022 година.

На стадион "Стожице" в Любляна възпитаниците на Златко Далич пристигнаха като фаворити и демонстрираха защо в началните минути на мача, когато осъществиха две чудесни атаки.

Звездата на словенците и техен капитан Ян Облак обаче показа защо е един от най-добрите вратари в света, избивайки опасен удар на Никола Влашич в гредата, след като малко по-рано Крамарич бе стрелял покрай гредата.

След четвърта час игра обаче леко изненадващо домакините поведоха в резултата чрез Санди Ловрич, който се разписа с изстрел от границата на наказателното поле, вкарвайки единственото попадение в срещата.

Това вдъхна самочувствие на състава на Словения, който, макар и да владееше чувствително по-малко топката, продължи да създава шансове пред Доминик Ливакович.

На другата врата пък Облак продължи да бъде на висота, запазвайки вратата си суха, за да даде победен старт на "змейовете" и техния наставник Матяж Кек.

В другите мачове от тази доста равностойна група Русия спечели с 3:1 при визитата си в Малта, докато Кипър и Словакия завършиха 0:0 в Никозия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фурнаджиев в "Денят започва": Борислав Михайлов може да се завърне начело на БФС
Фурнаджиев в "Денят започва": Борислав Михайлов може да се завърне начело на БФС
Запалиха Олимпийския огън за игрите в Токио (Снимки)
Запалиха Олимпийския огън за игрите в Токио (Снимки)