НОВИНИ

Все още не е ясна причината за инцидента със служители на АПИ

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 26.02.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Регионални
Слушай новината

Трима служители на Агенция "Пътна инфраструктура" бяха пометени от бус на пътя Враца - Монтана тази сутрин. От силния удар на място е загинал 60-годишен мъж, а друг е с опасност за живота, третият е с леки наранявания. Шофьорът на буса е с отрицателни проби за алкохол и наркотици.

Тежката катастрофа стана тази сутрин на главен път Е79 между и Враца - Монтана. Инцидентът бе в участъка при железния мост, на 3 километра преди влизане във Враца.

Фирмен бус със софийска регистрация е пътувал в посока Враца, когато помита трима от работещите на място служители на АПИ.

Ударът е бил толкова силен, че на място загива 60-годишен мъж. Той е дългогодишен служител в институцията и бригадир на екипа.

Във врачанската болница е транспортиран в тежко състояние 30-годишен мъж, който бил с тежка черепно-мозъчна травма. Малко по-късно екип на Центъра за Спешна помощ е откарал пострадалия в Плевенската университетска болница "Д-р Георги Странски". А третият мъж е с леки наранявания.

"Касае се за травма на главата. Той е със счупен череп, счупена долна челюст и контузия на мозъка. Предстоят оперативни интервенции, които не са в спешност в момента, но предстоят и операции и е с временна опасност за живота, в съзнание е в момента. Ще бъде настанен за лечение, тъй като му предстоят операции и наблюдение", каза пресаташето на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен Момчил Цветков.

Продължават следствените действия за причината, довела до трагедията. Шофьорът на буса е тестван за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна. Той е задържан за срок до 24 часа, водят се разпити, уточняват от МВР-Враца. Образувано е досъдебно производство по случая.

Екип на БНТ опита да потърси както директорът на ОПУ-Враца, така и други служители на АПИ, които са техни колеги, но хората са в шок след трагедията и коментар бе отказан под предлог, че се води следствие.

В рамките на 4 часа бе отцепена едната лента за движение в посока Враца.

Автор: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казина и игрални зали също отварят на 1 март
Казина и игрални зали също отварят на 1 март
Каракачанов в полет на модернизиран самолет СУ 25 (ВИДЕО)
Каракачанов в полет на модернизиран самолет СУ 25 (ВИДЕО)