НОВИНИ

Запорираха акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 04.08.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на Община Варна към частното дружество "Пълдин Туринвест" АД, представляващи 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

По този начин за момента не могат да бъдат прехвърлени акциите на държавата в Пловдивския панаир към частното дружество, до приключване на съдебния спор.

Съдът допусна обезпечение на предявения от държавата иск срещу Община Варна, чрез налагане на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД.

„Защитата на обществения интерес и собствеността на държавата е само първата стъпка. Следва да възродим потенциала на Панаира и да гарантираме ефективното му управление оттук нататък“, коментира министърът на икономиката Богдан Богданов.

Припомняме, че от страна на Министерството на икономиката и индустрията бе заведено дело с два иска. Депозирана бе молба за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна акции към „Пълдин туринвест“ и бе направено особено искане - допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите.

Текст: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Енрике с послание в профила си в социалните мрежи
Луис Енрике с послание в профила си в социалните мрежи
Червен код за опасно горещо време в Румъния
Червен код за опасно горещо време в Румъния