НОВИНИ

Застудяване и валежи през следващата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 14.11.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Времето

Съществено понижение на максималните температури и валежи и ни очакват в средата на новата седмица, но преди това и утре ще преобладава слънчево време.

В сутрешните часове отново ще има райони с мъгли, на повече места по поречието на Дунав и по Черноморието. Минималните температури ще бъдат от минус 1° до 4°, в София - около 1°, на морския бряг - от 4 до 6 градуса.

До обяд видимостта навсякъде ще се подобри и през втората половина на деня ще бъде слънчево, с максимални температури от 11° до 16°, в София - около 13°. Ще бъде почти тихо, в Източна България - със слаб северозападен вятър.

Чудесни условия в планините утре - и за туризъм, и за разходка. Ще бъде предимно слънчево с температурите по най-високите върхове до около нулата, а в курортите - от 3° на Алеко, около 9° в Боровец и Пампорово, до 12° в Банско и Добринище. Ще духа умерен северозападен вятър.

Слънчево и по-топло от обичайното за сезона ще бъде и в по-голямата част от Балканите утре. По-съществени увеличения на облачността, а на отделни места - и превалявания, ще има по западното крайбрежие на полуострова.

Слънчево ще утре и в страните от Централна Европа, където се очаква и временно затопляне. Дъждовно и ветровито ще бъде на Британските острови, в Белгия и Франция. Ще превалява и на северозападните части от Пиринеите и на места на Апенините. В Европейска Русия ще продължи да вали слаб сняг.

У нас, в понеделник в по-голямата част от страната времето ще остане все още предимно слънчево, в сутрешните часове - на места с мъгли. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 10° и 15°.

Във вторник облачността бързо ще се увеличи. Още сутринта в крайните западни райони, а по-късно през деня на повече места в западната половина от страната ще завали. Температурите ще се задържат без съществена промяна.

През следващите дни времето ще бъде облачно, в много райони - с валежи. Очаква се и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха зимния мотосезон във Варна
Откриха зимния мотосезон във Варна
Диамантите на Хиос: Как мастиковите дървета сбъдват мечти и обединяват хора от цял свят
Диамантите на Хиос: Как мастиковите дървета сбъдват мечти и обединяват хора от цял свят