НОВИНИ

Златко Далич: Ако спечелим утре, това ще бъде най-големият мач в историята на хърватския национален отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:36, 12.12.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
златко далич спечелим големият мач историята хърватския национален отбор
Слушай новината

Селекционерът на Хърватия Златко Далич сподели, че евентуален успех на "ватрените" в утрешния ден срещу Аржентина би бил "най-големият в историята на хърватския футбол".

Хърватия се изправя срещу "Албисалесте" утре вечер от 21.00 часа в полуфиналите на Световното първенство по футбол в Катар, а срещата ще може да наблюдавате в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg

По време на своята традиционна пресконференция Златко Далич бе категоричен, че всички в отбора искат повече от този полуфинал срещу Аржентина и допълни, че напрежението е изцяло върху "гаучосите".

"Фактът, че успяхме да бъдем сред първите четири отбора в света, вече е невероятно постижение за Хърватия. Още повече, че за втори пореден път сме сред четирите най-силни тима. Но въпреки това ние искаме повече. Аржентина е невероятен отбор, воден от Лионел Меси. Те са много, много мотивирани, но са под по-голям натиск сега, отколкото Хърватия", заяви наставникът на "шахматистите".

Хърватският селекционер каза още, че той и неговият щаб са разучили съперника, но въпреки това вицесветовните шампиони от преди четири години ще се опитат да играят своя стил на игра.

"Анализирахме съперника и знаем какво трябва да направим в предстоящия мач. Аз съм оптимист по природа и вярвам във футболистите си. Те показаха игра на високо ниво, силен характер, без който нямаше да могат да стигнат до полуфиналите. Няма да се адаптираме към съперника и ще се опитаме да играем обичайния си футбол", сподели Далич.

Накрая 56-годишният специалист увери, че умората няма да окаже влияние на неговите футболисти, макар че те трябваше играят по 120 минути и в двата си предишни сблъсъка от фазата на елиминациите на Мондиала.

"Изиграхме два мача с продължения. Не говорим дали имаме сила - имаме сила, енергия и воля. Ще дадем всичко от себе си, правихме това във всеки мач досега. Знаем колко трябва да дадем, готови сме за това. Нямаме проблеми със състава, всички играчи са здрави. Няма да ги питам дали са уморени, защото не са уморени. Ако спечелим утре, за мен това ще бъде най-големият мач в историята на хърватския национален отбор", завърши Златко Далич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По зрителски сигнал: Опасни подлези в Благоевград застрашават живота на преминаващите
По зрителски сигнал: Опасни подлези в Благоевград застрашават живота на преминаващите
Добрич се обединява, за да помогне на младеж, пострадал в катастрофа
Добрич се обединява, за да помогне на младеж, пострадал в катастрофа