НОВИНИ

Значителни валежи и силен вятър днес и в сряда

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 10.01.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове валежи ще обхванат цялата страна. На много места ще бъдат значителни по количество. В областите Хасково, Кърджали и Смолян, където е обявено предупреждение от втора степен, са възможни локални количества до около 50 литра на кв. метър.

В източната половина от страната ще продължи да духа умерен и силен южен вятър и там максималните температури ще бъдат до около 12 - 13°. Но от северозапад със силен вятър ще нахлува по-студен въздух и привечер във високите полета на Западна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

През следващото денонощие ще остане по-често облачно и с валежи, предимно от дъжд, по високите полета на Западна България – от сняг. Минималните температури утре ще бъдат между 1° и 8°, а максималните - с няколко градуса по-високи, от 3° до 11° . Ще остане ветровито с по-значителни количества валежи в югоизточните райони от страната. Привечер ще отслабват и постепенно ще спират.

Облачно, дъждовно и много ветровито ще бъде времето по Черноморието. Ще духа временно силен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще остане около 3 - 4°. И в планините ще бъде облачно и с валежи, вече в повечето райони от сняг, под около 1000 метра - от дъжд.

Ветровито време с умерен и силен вятър с посока от юг-югоизток. Максимални температури в курортите - от минус 3° на Алеко до 4° в Банско.

Средиземноморският циклон, причина за проливните валежи у нас, ще определя дъждовното време на Балканите и утре. Ще вали и в много райони от Европа.

В четвъртък застудяването ще продължи, а превалявания ще все още има главно в Източна България. В петък и през почивните дни ще има променлива облачност, с превалявания в събота, в западната половина от страната. Минималните температури ще продължат да се понижават, но максималните отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да има референдум за преустройството на парк "Бачиново" в Благоевград
Няма да има референдум за преустройството на парк "Бачиново" в Благоевград
Почина оперният певец Асен Селимски
Почина оперният певец Асен Селимски