НОВИНИ

20 българи пострадаха при катастрофа в Египет

20 българи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет. Четирима са с фрактури, останалите са с по-леки наранявания. Инцидентът е станал в района на курорта Марса Алам. Туроператорът - българската фирма АБАКС има валиден лиценз и застраховка.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:32, 19.03.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Три автобуса със 123-ма български туристи тръгват сутринта от курорта Хургада към Асуан. Пътуват в колона. Малко след 9 часа на завой третият автобус излиза от пътя.

Високата скорост, с която се движи автобусът става причина той да се преобърне. Всички 40 българи, които пътуват в него са прегледани в местната болница. Четирима души са с по-тежки наранявания и са приети за лечение в болницата.

Горчо Пасев - управител на фирмата туроператор: Всички останали са само с охлузвания и ожулвания.
;

Фирмата превозвач - „Травко“, чиято собственост е автобусът е египетска. Тя е имала договор с българския туроператор.

Горчо Пасев - управител на фирмата туроператор: Това е една от най-големите фирми в Египет, с най-голям брой обслужени туристи, досега не сме имали никакви проблеми с тях и инциденти.

Проверка в регистъра на туроператорите показва, че застраховката на българската фирма е валидна до септември и е на стойност почти милион и половина лева.

От Външно министерство заявиха, че са в постоянен контакт с представителя на фирмата, който е на място в болницата, а всички медицински разходи на пострадалите в инцидента ще бъдат покрити от застраховката на туроператора.

;

От министерството на туризма също следят ситуацията. Консулът ни в Египет в момента пътува към района. След катастрофата няколко човека са пожелали да се върнат в България.

Горчо Пасев - управител на фирмата туроператор: Всички ще бъдат върнати, които желаят тук и ще се възстановят средствата разбира се.

Останалите се очаква да се приберат в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Онкоболни от Пловдив са с ограничен достъп до иновативно лечение
Онкоболни от Пловдив са с ограничен достъп до иновативно лечение
Премиера на операта Макбет на русенска сцена
Премиера на операта "Макбет" на русенска сцена