НОВИНИ

600-килограмова мортадела показват в центъра на Пловдив

Европейският тур на италианската кулинария пристигна в Пловдив.

bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 27.06.2014
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Европейският тур на италианската кулинария пристигна в Пловдив. В изложбата участва и сицилианска каручка, която много наподобява талига от Столипиново. Презентацията вече е минала през 6 европейски страни. На 2-ри юли тя ще гостува и в София. Четири дни пред Военния клуб в Пловдив ще се разнасят миризми на италиански салами, маслини и сирена. Европейският тур представя вкусове от всичките региони на страната. Малко встрани е експонирана сицилианска писана каручка, реплика на талига от Столипиново. Преди да разпънат шатрите в Пловдив, италианците са представили продукцията си в Полша, Германия, Дания, Люксембург, Чехия и Швеция. На 2-ри юли камионите ще разтоварят храните в София. Пространството пред Военния клуб се превърна в класически италиански пазар. Някак естествено изпъква един нетипичен салам. Това огромно нещо зад мен изглежда бутафорно. Всъщност е една абсолютно истинска мортадела. Тежи 600 килограма. А тези малки люти чушки имат претенция да са истински, но са пълна бутафория. Организаторите са подходили социално, по тяхната схема на ценообразуване.
DjuzepeДжузепе Акардо: „За различните държави цените са различни. За България сме направили българска цена. Докато в Швеция, например, са малко по-италиански.”
Българските цени, всъщност, са като за центъра на Манхатън. За да излязат от положение, гордите българи уточниха зад кадър, че до неделя ще отбягват площада, защото уханията от сирената били като във войнишко спално помещение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа между линейка и лек автомобил в София (ОБНОВЕНА)
Тежка катастрофа между линейка и лек автомобил в София (ОБНОВЕНА)
НС прекрати пълномощията на Станишев като депутат
НС прекрати пълномощията на Станишев като депутат