Еспертна група от Асоцициацията на месопреработвателите и специалисти от ветеринарната служба ще обсъжда предстоящите промени в стандарта „Стара планина".
Еспертна група от Асоцициацията на месопреработвателите и специалисти от ветеринарната служба ще обсъжда предстоящите промени в стандарта „Стара планина".
Според измененията месните продукти трябва да са само от прясно месо родно производство.
Така каймата от стандарт „Стара планина" ще се произвежда от незамразено българско месо. Според министър Найденов по този начин ще се стимулира родното животновъдство.
Според месопроизводителите това е хубава идея, но трудно постижима, защото от години у нас месото не достига и вносът е неизбежен.
Няма да се допуска компримис относно съдържанието на соя дори като подправка, защото това ще доведе до следващи искания от прозводителите, беше категоричен вчера земеделският министър.
Движение "Трети март" започна процедура по създаване на политическа партия
Георги Първанов: И да се озъртам не мога видя лидер, който ще изведе страната на нов път