4 години затвор за футболния фен, който хвърли бомбичка на мач и рани полицаи

Софийски градски съд осъди на 4 години затвор фена на Футболен клуб "Левски" Йордан Исаев, който през април миналата година, по време на мач между Левски и ЦСКА, хвърли бомбичка от трибуната, при което пострадаха двама полицаи - мъж и жена, като тя едва не загуби зрението си.

от БНТ
17:15, 08.02.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В съдебната зала прокуратурата поиска 6 години затвор за футболния фен Йордан Исаев, ранил двама униформени. След като призна вината си съдът намали присъдата му с една трета и определи определи четири години затвор в общежитие от открит тип. Исаев ще трябва да заплати на пострадалата Гергана Зашева 80 000 лева и още 2000 лева на другия пострадал полицай Петър Иванов.

В залата стана ясно, че въпреки претърпените операции зрението на едното око на пострадалата полицайка не е възстановено.

;

От адвоката ѝ стана ясно, че Зашева продължава да работи в полицията.

Емануил Йорданов, адвокат: С увреденото око тя вижда само силуети. Не е сигурно дали може да се възстанови зрението. От контактите с нея оставам с впечатление, че се държи и има много висок дух, но все пак никой не може да каже как всъщност се чувства. Предполагам, че таи в себе си доста болка.

След случая депутатите въведоха нови мерки срещу футболното хулиганство още в края на юли миналата година. Сред тях - по-високи глоби, обществено полезен труд, както и достъп до стадиона срещу индивидуален билет или лична карта

;

Бившият вътрешен министър Валентин Радев пък сложи черна превръзка на окото си в знак на солидарност с ранената Гергана Зашева.

Емануил Йорданов, адвокат: Проблемът все още стои и тежък колкото преди. Аз мисля, че тук е мястото на МВР и на МП да направят анализ на този закон на съществуващите дела.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Министър Нено Димов коментира санкциите за незаконните строежи по Черноморието
Министър Нено Димов коментира санкциите за незаконните строежи по Черноморието
БНТ посвещава Месец с филмите на Татяна Лолова за 85-тия юбилей на актрисата
БНТ посвещава "Месец с филмите на Татяна Лолова" за 85-тия юбилей на актрисата