От днес влиза в сила стандартът за производство на кашкавал. Най-важното за него е, че той ще се прави само от свежо прясно мляко, като няма да се добавят консерванти, емулгатори и всякакви добавки, с които сме свикнали през последните години. Идеята е да се възроди традиционната рецепта за българския кашкавал.
Много наши зрители ни питат кога по магазините ще се появят българско кисело мляко и сирене, произведени по новите стандарти, утвърдени това лято. Днес специалистите отговориха, че вече има фирми у нас, които произвеждат сирене и кисело мляко по стандарта и съвсем скоро тези продукти ще се появят в търговската мрежа.
Върху етикетите им ще има надпис - Българско кисело мляко по БДС 12 от 2010 година и бяло саламурено сирене по БДС 15 от 2010 година.
СЪБИТИЯТА НА 2025: #НЕ ДИШАЙ СМЪРТ: Опасната мода на вейповете - когато експериментът убива
СЪБИТИЯТА НА 2025: Трагедии, които можеха да бъдат предотвратени: Живот на ръба на безхаберието
СЪБИТИЯТА НА 2025: България стана пълноправен член на шенгенското пространство
СЪБИТИЯТА НА 2025: От лев към евро: една година на решения и съмнения
СЪБИТИЯТА НА 2025: Трагедии, които можеха да бъдат предотвратени: Живот на ръба на безхаберието
Българският патриарх Даниил и Вселенският патриарх Вартоломей отслужиха Света литургия в Истанбул