Пловдивчанка спечели националния шампионат по наливане и поднасяне на бира. Всички претенденти следваха специален ритуал от девет стъпки, както от столетия повелява белгийската традиция.
Добринка Тосева ще се изправи срещу най-добрите в света на 27-ми юни, когато в Лондон ще се проведат финални бирени дуели.
Шампионката по наливане на бира е на 22 години и учи "Актьорско майсторство". Доби има тригодишен опит зад бара, но вече е категорична.
Добринка Тосева: Всички хора пият бира! Тези, които не пият алкохол - пият бира. Доста леко и подходящо за всичко питие.
За ценителите на кехлибарното бижу наливането започва със съвършеното изплакване на чашата. Правило е, първата и последната капка, която потича от крана, задължително да бъде извън халбата.
Добринка Тосева: The sacrifice се нарича тази стъпка, защото тя също променя вкуса на бирата, прави я тръпчива и неприятна. Чашата се държи с три пръста също интересно е, че те не я наричат чаша, а бокал.
Бокалът се държи под ъгъл от 45 градуса, без да се допира до крана. А идеалната пяна трябва да е 3 сантиметра.
Добринка Тосева: В България, когато налееш с повече пяна, хората се сърдят, а навсякъде в чужбина те обичат пяна, най-вече в Белгия дори няма проблем, ако налееш повече.
Наливането на бира е майсторска дисциплина за бармани, но най-важна винаги е компанията. Наздраве!