НОВИНИ

Полицаи и войници помагат заради пороите в Албания

Хиляди полицаи и войници са разположени в кризисни райони в Албания, за да помагат на хората, изпаднали в нужда след като проливни дъждове предизвикаха големи наводнения и отнеха живота на комунален работник, съобщиха властите.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:56, 03.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
полицаи войници помагат заради пороите албания

Жертвата Сабри Влинга загина докато работеше на електрически стълби в Росковец в наводнената южна част на страната, съобщиха от елекроразпределителната компания.

Други двама души пострадаха при сходни инциденти.

Около 4 600 полицаи и войници са изпратени да помагат за спасяването на хора, засегнати от наводненията, съобщи в събота премиерът Еди Рама и нарече ситуацията „изключително критична”.

Около 1500 души в пострадалите райони са спасени, а няколко хиляди къщи са без електричество, защото много електрически стълбове са отнесени от кални свлачища, каза Шемси Пренчи – началник на „Гражданска защита”.

Повече от 7 874 хектара земеделски земи, както и 3 193 къщи са под вода, а няколко пътя в южната част на страната са непроходими.

Въоръжените сили изградиха временен мост в Дарезезе, на около 70 км. от столицата Тирана, за да достигнат до 2000 жители, откъснати от наводненията, съобщи министерството на отбраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Раниците на учениците могат да станат по-леки още през втория учебен срок
МОН: Раниците на учениците могат да станат по-леки още през втория учебен срок
Над 260 л/кв. м дъжд е паднал в село Арда за 2 денонощия
Над 260 л/кв. м дъжд е паднал в село Арда за 2 денонощия