НОВИНИ

Александър Андреев: Има интерес към обществената поръчка за машинното гласуване

Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви в предаването "Още от деня", че им интерес към обществената поръчка за машините, нужни за провеждането на изборите, но няма конкретно предложение. По думите му, ако никой не даде предложение, машинно гласуване няма да има. Дали в този случай ще има избори не зависи от ЦИК, каза още той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 17.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Александър Андреев, говорител на ЦИК: "Днес се проведе една среща с Министерски съвет, на която присъстваха и областните управители и представители на ЦИК. На тази среща се обсъдиха въпроси свързани с организационно-техническата подготовка на изборите. Разбира се, една от темите е била и въпросът за машинното гласуване. Мисля, че в рамките на конструктивния диалог между двете институции и присъстващите бяха обсъдени основно въпроси свързани с организацията на работата, осигуряването на всички мероприятия и извършването на такива действия, които биха позволили едно нормално протичане както на изборния процес, така и след това на приемането на книжата и т.н."

Относно осигуряването на машини за гласуването той заяви, че има интерес, но все още няма конкретни предложения.

Александър Андреев: "ЦИК в рамките на своята компетентност определи, че във всички секции ще се проведе машинно гласуване, обявихме обществената поръчка, срокът за подаване е до 22 февруари. В 16:30 изтича той. Има проявен интерес както и преди това, така и сега. Трябва да разграничаваме интерес проявен към машинното гласуване от страна на евентуални участници и подаването на предложения. Към момента все още няма подадено предложение по обществената поръчка за машинното гласуване. Има само заявен интерес."

Относно параметрите в обществената поръчка Андреев заяви, че информацията за липсващи такива не е истина.

Александър Андреев: "Няма да може да се осъществи машинното гласуване, ако никой не даде предложение по обществената поръчка. Премиерът каза, че със или без машини, избори ще има. Нека да изчакаме до края на срока и ще видим."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съвместни мерки срещу задръстванията на Дунав мост
Съвместни мерки срещу задръстванията на Дунав мост
Дете кандидатства за работа в Google
Дете кандидатства за работа в Google