НОВИНИ

"Алиталия" отмени стотици полети заради стачка на персонала

Служителите на губещата авиокомпания "Алиталия" ще излязат на стачка днес. Това потвърдиха снощи транспортните синдикати, след като преговорите на правителството с двете страни по спора не успяха да преодолеят задънената улица.

bnt avatar logo
от БТА
09:20, 23.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
алиталия отмени стотици полети заради стачка персонала

Пилоти, стюарди, стюардеси и наземен персонал ще спрат работа за четири часа от 14 ч. местно време, за да протестират срещу провала на ръководството да предоговори техния договор и срещу липсата на оздравителен план за затруднения превозвач.

"Алиталия" информира, че е отменила 60 процента от вътрешните и международните полети в днешното си разписание, публикувайки на сайта си списък с около 300 засегнати маршрута.

На 16 февруари главният изпълнителен директор Креймър Бол заяви пред борда на "Алиталия", че тази година компанията планира да намали разходите с около 160 милиона евро.

"Съгласни сме, че разходите трябва да бъдат орязани, но първо трябва да видим план за оздравяване на компанията", заяви говорител на най-големия синдикат в Италия.

Очаква се "Алиталия" да отчете оперативни загуби за 600 милиона евро тази година, а до края на март ще свърши банковият кредит, според местния печат.

Авиокомпания "Етихад" от Обединените арабски емирства държи 49 процента от "Алиталия", а останалото е собственост на банките УниКредит и Интеза Санпаоло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рухнал мост прекъсна прекия път на жители от Шемшево до Велико Търново
Рухнал мост прекъсна прекия път на жители от Шемшево до Велико Търново
Зимата си отива: температурите ще достигнат 20 градуса
Зимата си отива: температурите ще достигнат 20 градуса