НОВИНИ

Двама братя от Косово са арестувани в Германия по подозрение в тероризъм

Двама братя от Косово са арестувани в Германия по подозрение за подготвяне на терористично нападение. Те са задържани в Дуйсбург. Засега не е известно дали арестите имат връзка с атентата на коледния базар в Берлин, при който загинаха 12 души. Полицията продължава да издирва тунизиеца Анис Амри, за когото се предполага, че е управлявал камиона-убиец.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:45, 23.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
двама братя косово арестувани германия подозрение тероризъм

Братята са на възраст 28 и 31 години. Според германските медии те са планирали нападение в Северен Рейн Вестфалия. Мишената им била търговски център в Оберхаузен. Засега не е ясно на какъв етап е била подготовката на терористичната атака, дали има други замесени и дали нападението има връзка с атентата в Берлин.

От полицията съобщиха, че предполагаемият извършител на нападението срещу коледния базар, тунизиецът Анис Амри, известно време е живял в Северен Рейн Вестфалия. Продължава издирването му. Извършени са десетки обиски в германската столица.

В германските медии се появиха съобщения, че няколко часа след нападението, камери са заснели Амри край джамия в Берлин. Той бил там и седмица по-рано. Появиха се съобщения, че Амри може да е ранен.

Германските власти обявиха награда от 100 000 евро за информация, която би помогнала за залавянето на Анис Амри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик по основните артерии се очаква преди празниците
Интензивен трафик по основните артерии се очаква преди празниците
Тръмп се обяви за разширяване на ядрения арсенал на САЩ
Тръмп се обяви за разширяване на ядрения арсенал на САЩ