НОВИНИ

​Атина отрича твърденията, че през Гърция продължават да преминават джихадисти

Твърденията, че през Гърция продължават да преминават джихадисти, са неверни и вредят на страната, заяви министърът за защита на гражданите Никос Тоскас. Той коментира изявления на представители на гръцката федерация на граничните полицаи, че по бежанския въпрос и специално в Идомени на гръцко-македонската граница правителството е позволило да се създаде положение, което е неуправляемо.

bnt avatar logo
от БТА
11:10, 20.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​атина отрича твърденията гърция продължават преминават джихадисти

Според граничните полицаи Гърция продължава да е транзитна зона за джихадисти. От полицията съобщават, че ще направят разследване на изявленията, а събраните доказателства ще бъдат предадени на прокуратурата.

В същото време в. "Прото тема" пише, че положението в импровизираните бежански лагери в страната е извън контрол, а напрежението сред мигрантите нараства. Официалните данни сочат, че в страната са блокирани 54 хиляди мигранти, като потокът от Турция е малък - вчера на гръцките острови са пристигнали 150 души.

В района на границата с Македония пребивават десет хиляди мигранти, а в лагера на пристанището в Пирея - три хиляди. Сериозна е ситуацията в старото летище Елинико в Атина, където при лоши условия живеят четири хиляди мигранти. Кметове на общини около летището са изпратили писмо до премиера, в което посочват, че има опасност за общественото здраве и сигурността на гражданите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха Жана Бергендорф за употреба на наркотици
Задържаха Жана Бергендорф за употреба на наркотици
Свободата на медиите по света се влошава
Свободата на медиите по света се влошава