НОВИНИ

Белгия се връща към предпоследна степен на терористична заплаха

Равнището на тревога за възможен терористичен удар в Белгия е понижено до трета, предпоследна степен, с решение на службата за оценка на заплахите, съобщиха местни медии.

bnt avatar logo
от БТА
15:02, 25.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
белгия връща предпоследна степен терористична заплаха

Метрото в Брюксел, ударено от терористи преди три дни, работи само по 12 часа - от 7 до 19 ч., но движението по всичките четири линии е възстановено. Летище "Завентем" остава затворено поне до неделя вечер, а пътниците биват пренасочвани към аерогарите в Лиеж и Шарльороа.
Пътуващите със самолет се явяват на летищата три-четири часа преди полет. Те биват подлагани на няколко проверки - на документи и билети, скенер на багажа, проверки на тялото от полицаи, проверки с кучета на багажите. Тези проверки се извършват много преди терминалите.
Огромни опашки се струпаха пред летище "Завентем" днес от хора, чиито автомобили останаха блокирани на паркинга веднага след атентатите заради работата на следователите. Собствениците на автомобили трябва да показват регистрационен талон, билет за паркинг и документи за самоличност, преди да бъдат допуснати до микробуси, които ги откарват до паркинга.
На Разпети петък за католиците, в централната джамия в Брюксел мюсюлманите се събраха на петъчна молитва, за да почетат паметта на жертвите от атентатите в белгийската столица на 22 март. На фасадата на джамията са окачени знамената на Белгия и на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелба и експлозия по време на полицейска акция в Брюксел
Стрелба и експлозия по време на полицейска акция в Брюксел
Процес срещу журналисти в Турция
Процес срещу журналисти в Турция