НОВИНИ

Блокира сайтът на правосъдното министерство

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието. От няколко часа на интернет страницата на ведомството се показва съобщение: "Грешка. Заявеният адрес е недостъпен". От пресцентъра на правосъдното министерство обясниха, че става дума за технически проблем, който ще бъде решен до час-два, съобщава БНР. Те отхвърлиха всякакви паралели с все още продължаващите проблеми с Търговския регистър, който също е под шапката на ведомството.

блокира сайтът правосъдното министерство
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 17.08.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Почти седмица ключовият електронен регистър беше напълно недостъпен, което се отрази съществено на търговския оборот в страната. От сряда вече могат да се правят онлайн справки за актуално състояние, а от днес – имаше обещание, да бъде възстановен достъпът до Регистъра на държавната администрация.

Другата седмица, но без точна дата, трябва той да заработи изцяло, след което – според казаното от премиера Борисов вчера, ще бъде потърсена отговорност на допусналите безпрецедентната криза длъжностни лица, сред които той постави на първо място директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

И при Търговския регистър обяснението беше, че става дума за техническа повреда. Причините за повредата се изяснява от ДАНС и ГДБОП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща в Министерския съвет за Закона за хората с увреждания
Среща в Министерския съвет за Закона за хората с увреждания
Отмениха военен парад в чест на американските ветерани в САЩ
Отмениха военен парад в чест на американските ветерани в САЩ