САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Борис Джонсън поиска от Тръмп сделка за свободна търговия след Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп да премахне пречките пред британските компании, които искат да изнасят на американския пазар. По думите му, ако това не се случи, има риск да бъде възпрепятствана сделката за свободна търговия след Брекзит.

от БГНЕС
09:18, 25.08.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
борис джонсън поиска тръмп сделка свободна търговия брекзит

В изявление в началото на срещата на върха на групата от седемте най-развити държави Г-7 в Биариц, Джонсън посочи редица продукти от Обединеното кралство - вариращи от душ кабини до любимите британски свински пайове, които не са допуснати на американския пазар.

"В САЩ остават значителни бариери пред британския бизнес, които не са широко разбрани", каза Джонсън и добави, че е повдигнал проблема при телефонни разговори с Тръмп и ще направи това отново, когато се срещнат на двустранни разговори тази сутрин.

"Много е важно да сключим сделка за свободна търговия в интерес на британския бизнес", допълни Джонсън. Той и други поддръжници на излизането на Брекзит смятат търговската сделка със САЩ за ключова, като според тях тя ще създаде нови възможности за британските фирми.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новият кмет на Атина полага клетва за встъпване в длъжност
Новият кмет на Атина полага клетва за встъпване в длъжност
Днес се навършва една година от тежката катастрофа край Своге
Днес се навършва една година от тежката катастрофа край Своге