НОВИНИ

Бойко Борисов коментира случая със снимки на Пламен Узунов в нацистки костюм

Всяка институция трябва да си направи извода как да действа. Хората могат да си направят изводи за това кой какво говори и какво върши. Това заяви днес пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който участва в церемонията по случай връчването на наградите "Икономика на светло" за 2016 г., на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Националния център "Икономика на светло".

bnt avatar logo
от БТА
21:56, 12.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
бойко борисов коментира случая снимки пламен узунов нацистки костюм

Борисов бе помолен да коментира случая със снимки на Пламен Узунов в нацистки костюм и хитлеристки мустаци. Преди дни премиерът каза, че очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет. Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Такъв указ президентът не е издал.

Премиерът Борисов припомни отново, че е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав. "Аз го уволних веднага, след като си подаде оставката, но медиите десет дни не ни оставихте на мира, каза Борисов. Тогава имаше изказвания, включително от президенстската институция, от БСП и всички партии, че това е фашизъм, недопустимо, имаше сигнали и официални питания до Брюксел, посочи премиерът. Този двоен аршин не ми харесва, но поватарям, че моята съвест е чиста, че с колегите патриоти взехме това решение. Не се меся обаче в работата на другите, допълни премиерът Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правят кадастрални бюра в районните кметства в София
Правят кадастрални бюра в районните кметства в София
Парадоксът на вчерашния вот на французите
Парадоксът на вчерашния вот на французите