НОВИНИ

Бойко Борисов: Засега границата е спокойна

Засега границата е спокойна, засилихме постовете, водим и дипломация, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос дали Турция продължава да не спазва споразумението за реадмисия. Той изрази надежда да има резултат от негово писмо до Европейския съвет за разглеждане на проблема на следващото му заседание.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
11:15, 20.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
бойко борисов засега границата спокойна
Бойко Борисов - министър-председател: Ако намерим къде да го продадем, заедно с руската страна и да си възстановим дадените пари, това ще бъде най-доброто решение. На 11 юли имам едно посещение в Иран. След това ще мога по-подробно да ви кажа. Но много е важно, повтарям, да се уравновеси тона, да се подобрят отношенията и да се проведат прагматични разговори с руската страна, за да може да постигнем максимален ефект. И в случая с флотилията по-трудно ще успеем.
;

Премиерът коментира и решението за АЕЦ "Белене", с което в Международния арбитраж в Париж Руската "Атомстройекспорт" осъди "Националната електрическа компания" да плати 550 млн. евро за поръчано, но неплатено оборудване за спрения проект АЕЦ "Белене". По думите му, сега е важно да се нормализират отношенията между двете компании - НЕК и "Росатом" и съответно да се намери най-доброто решение за двете страни за реактора.


;

Борисов коментира и отношенията с Турция по отношение на бежанците и намеренията за флотилия в Черно море.

"Тези дни се наслушах на анализатори и на какви ли не коментари по тази тема. И колкото минава повече времето, показва, че съм бил прав да съм много тревожен преди няколко дни, защото едно по едно започват да излизат неща, които са договаряни, преговаряно е. Просто не сме информирани всички за това, което са поемали като ангажименти. За мое най-голямо съжаление, виждате, накрая идва при мен сметката. Аз не съм си измислил тази флотилия. Нали разбирате сега, че не съм я измислил?"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълно разследване на причините за потопа в Аспарухово обещаха от прокуратурата
Пълно разследване на причините за потопа в "Аспарухово" обещаха от прокуратурата
Нов проект за бездомните кучета във Варна
Нов проект за бездомните кучета във Варна