Британски туристи са заложници в хотел в Тунис заради неплатени сметки

Администрацията на хотел в курортния град Хамамет в Тунис отказва да пусне своите гости – британски туристи, заради неуредени сметки, съобщава MailOnline.

от БНТ
17:26, 22.09.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света
британски туристи заложници хотел тунис заради неплатени сметки

Най-старата британска туристическа компания „Томас Кук” е на границата на банкрута, изпратените с нейно посредничество туристи са държани като заложници поради опасения, че компанията няма да плати престоя им в хотела.

Потърпевши са публикували в социалните мрежи снимки, от които е видно, че охраната е затворила вратите на хотела, а персоналът настоява туристите да си платят. Гостите, естествено, отказали, тъй като вече са платили за почивката си на „Томас Кук”.

В хотела са изключили безжичния интернет и не са разрешили на шофьора да откара туристите на летището.

Задържането на британските гости може да доведе до допълнителни разходи туристическата компания. Днес акционерите се събират, за да решат въпроса с набавянето на още 200 милиона лири към сделката от 900 милиона лири, необходими за спасяването на най-старата британска туристическа фирма.

Има опасения, че британските туристи може да бъдат изгонени от хотела, ако „Томас Кук” обяви фалит, което ще превърне европейските ваканционни курорти в „бежански лагери”.

От туристическата компания уверяват, че всички ваканционни пакети са застраховани и полетите се изпълняват редовно.

Ако все пак се стигне до фалит, 150 000 почиващи ще разчитат на правителството, което разработва планове за най-мащабното репатриране във Великобритания в мирно време.

Министърът на външните работи Доминик Рааб увери, че нито един британски турист няма да остане на произвола. В ход е планирането на операция за действие при извънредна ситуация, в случай, че се потвърдят най-мрачните опасения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Освободени са държаните за заложници в Камерун руски моряци
Освободени са държаните за заложници в Камерун руски моряци
Тръмп не планира среща с президента на Иран
Тръмп не планира среща с президента на Иран